Afholdte Arrangementer / Beretning tur til Borenholm
BERETNING OM BORNHOLMERTUREN 2019


Turen 2019 foregik i perioden 31. juli til 4. august.
I alt deltog 21 personer i turen inklusive guider/servicemedarb. og æresmedlem Lissi.

Vejret var med os på denne tur, så regntøjet kom kun lidt i brug, kun for at se om deltagerne havde taget regntøj med. Det var en fantastik god gruppe, der hyggede sig sammen på denne cykel-/bustur.

Vi blev som sædvanlig godt modtaget på vandrehjemmet af Morten og hans mor Lisbeth.
Svaneke Vandrehjem er et fantastisk hyggeligt sted, hvor vi næsten må det hele, og maden er jo til 5 kokkehuer. Det er ikke et sted, hvor man skal satse på at tabe sig i de dage, opholdet varer.

Onsdag
Kl. 10 mødes 13 deltagere ”under uret” på Hovedbanegården i København.
Her stod Lene Lund klar at modtage, efter afkrydsning og mandtal blev gruppen ført til startstedet for Bornholmerbussen – alle kom med – så gik turen til ”Solskinsøen”, man skulle jo lige over Sverige før man kom til Danmark igen.
Da alle var kommet i land med bagagen holdt Mortens bus og ventede. Turen gik nu på tværs af øen til Svaneke Vandrehjem.
Her stod guiderne klar til modtagelse og udlevering af velkomstpose og værelsesnøgler.
Der var herefter en guidet tur rundt i Svaneke på 1½ time, en rigtig god oplevelse, og derefter hjem igen til vandrerhjemmet til aftensmad. Cyklerne blev også udvalgt, således man var klar til næste dag.
Mange var trætte efter en lang dag.

Torsdag
Efter morgenmad og madpakkesmøring var det så tid til at sætte sig op på ”jernhesten”.
Det havde været umuligt at få en cykelguide på Bornholm, så en af deltagerne - Per Dalsgaard, som har været med tidligere - stillede sig til rådighed, og tak til Per for hans assistance.
Turen gik først til Årsdale Mølle, som man kunne stifte bekendtskab med, samt evt. handle i butikken.
Herefter cyklede deltagerne til Sommerfugleparken og fik en god guidet rundvisning af ejeren selv (Flemming). Selvom ejeren har haft Sommerfugleparken i over 25 år, har han altid en ny ”krølle på halen”.
Madpakker blev indtaget i parken, og ”drikkevarebilen” var strategisk placeret, så det var let at få slukket tørsten efter turen i ”troperne”.
Herefter gik turen retur til Svaneke, hvor der ventede der ”god kaffe”.
Efter kaffen kørte vi med bus til Gudhjem, hvor aftensmaden skulle rindtages på Gudhjem Røgeri, efter man havde været rundt at kikke på byen.


Fredag
Efter morgenmaden og madpakkesmøring var det op på cyklerne igen.
Her var det meningen at turen skulle gå til Almindingen (rokkestenen) og igennem Paradisbakkerne til Østermarie Kirke. Gruppen nåede også til Rokkestenen, og efter kaffen skulle de videre igennem Paradisbakkerne til et aftalt sted, for frokostpause. Der blev cyklisterne så VÆK - De blev dog heldigvis fundet igen ved Østermarie kirke. Alle var ved godt humør . Dem, der havde været med på cykeltur før, fik sig en ny oplevelse, som de var glade for.
Efter den meget tiltrængte frokostpause, besøg i kirken og kig på den gamle kirkeruin, gik turen hjem til Svaneke (det gik næsten kun ned ad bakke fra Østermarie til Svaneke).
Her til kaffen stødte de sidste 6 deltagere til, så blev vi fuldt hold.
Deltagerne spiste igen på Vandrerhjemmet. Aftenen blev afsluttet på Bryghuset.

Lørdag
Efter morgenmaden og igen madpakkesmøring var det dagen, hvor den store bustursudflugt skulle foretages.
Mortens bus holdt klar med alletiders chauffør – han talte hele dagen! Alt hvad vi kørte forbi blev der fortalt om samt en masse anekdoter røg ud af ”ærmet”.
”Drikkevarebilen” var blevet omlæsset, så indholdet og service ”folket” også var med bussen, og det benyttede vi os af senere.
Vi startede med at køre til Hammershus, hvor vores guide ventede ved parkeringspladsen og førte os til det nye besøgscenter. Vi havde nu 2 timer foran os, til en guidet tur på besøgscenteret og på hele Hammershus ruin-området. Her fik vi hørt historien om Hammershus samt en del anekdoter om livet på Hammershus.
Turen fortsatte til Jons Kapel, hvor vi fik en god gåtur i det skønne område, og ikke mindst blev udfordret af de mange trapper.
Frokosten blev indtaget ved Hasle røgeri og parken omkring Hasle vandrehjem.
Når man har set Hammershus og et røgeri, skal man også se en rundkirke, så turen gik til Østerlars Rundkirke, hvor der var tid på egen hånd.
Herefter kørte vi hjem til Svaneke til ”god kaffe”
Kl. 19 blev der afholdt ”afskedsmiddag”. Det var en rigtig hyggelig aften, der varede mere end
2 timer .

Søndag
Efter morgenmad og madpakker stod den på kuffertpakning og lidt værelsesrengøring.
Der blev taget afsked med vandrehjemmet, og tak for denne gang.
Mortens bus kørte deltagerne til færgen, der var tid til afslapning på sejlturen.
Midt på eftermiddagen nåede man Københavns Hovedbanegård, og der blev sagt farvel og tak for denne gang.

En stor tak til Per Dalsgaard for at cykle forrest på Bornholm. Godt at I blev fundet igen!!
Også en stor tak til Finn Nielsen for alt dit store arbejde i forbindelse med turen på Bornholm. Uden dig var det ikke blevet til noget i 2019.
Også en tak til Gunna og Lissi ¬– I har nok været en del aktive som ”servicefolk”.

Tak til bestyrelsen for et godt 2019.


Lis Overgaard